søndag 19. desember 2010

Ikke gråte ute i syv minus..

Dagen har vært rar. For å bruke en litt slitt klisje; Jeg har ikke vaska gølvet, jeg har ikke børri ved. Når jeg ser meg rundt. Har jeg ikke gjort noe. Bortsett fra å synes synd på meg selv. Så synd på meg selv at jeg måtte ta på klær. Og gå ut. Frøya fikk lov å være med. Det går ikke an å gråte i syv minus. Det er altfor kaldt. Dessuten synes jeg det ser litt rart ut. Med lue og nærmest boblebukser. Og grining. Så jeg sluttet da jeg kom ut. Jeg gikk veldig fort isteden. Årsaken til den Store Gråten. Var mangel på barn. Sorgen kommer plutselig. Hver eneste jul. Da blir den kanskje ikke så plutselig?
Likevel. Jeg er aldri forberedt. Den kommer som kastet på meg. Da må jeg ut. Heldigvis er det bare en gang i året nå. Bare en gang i jula.
Kanskje Gisle trodde jeg var blitt litt galere. Eller sint på ham. Jeg? Var så lei meg at jeg ikke orket å tenke på noen andre enn meg. Nå er det bedre. Jeg har vært ute i kulda. Jeg har fått overraskende, og veldig fin julepose av venninne. Jeg har en kjæreste som har masse omsorg. Jeg har varme Bentebo. Med masse varmt vann i dusjen. Jeg har masse.
Bare ikke barn. Jeg leste gjennom bloggen Ingen barn.Som jeg har skrevet. Alt jeg har skrevet der er sant. Det gjelder fremdeles. Likevel kom alt det triste og vonde tilbake idag.
Nå? mye bedre.Kanskje det er bedre å lage litt drama. Når det er tid og plass og rom for det. Da blir det kanskje ikke så stort lenger. Litt som Joacim E..
Jentene vant hånball Em idag. Det er fjerde søndag i advent. Minus syv grader. Ikke gråte ute. Vær inne og tenk på alt jeg har. Noen ganger lurer jeg på om jeg trenger å bli sparket hardt i ryggen. For å legge merke til alt jeg har. Ikke bare det jeg ikke har. Idag har jeg nesten grått i minus syv grader. Etterpå kunne jeg gå hjem til varmt hus. Og snill kjæreste.
Ikveld tenner vi fire lys..glede, tro, lengsel og fred..

3 kommentarer:

 1. Kjempe fint skrevet(igjen)Bente:-))
  Håper det går bedre med deg og at julen blir fin for deg! Stoor klem

  SvarSlett
 2. Skjønner at savnet blir ekstra i julen. Alt er liksom printet inn på barn. Dumt. Det er mange som ikke har barn, frivillig eller ikke.
  Og mange har barn og er ikke lykkelige av den grunn.
  Vi får gjøre det beste ut av det vi har.

  Og du.. i år ble det hvit jul!!! Husker du diktet!!!

  SvarSlett
 3. ;-) jeg vet.. hvit jul blir veldig bra! Og idag er en ny dag...

  SvarSlett

Det er veldig hyggelig hvis du legger igjen en kommentar!