tirsdag 21. desember 2010

Tidsloop og Solfest

Kanskje dagene går fortere i desember. Kanskje fordi dagene er kortere. Kanskje fordi jeg har så mye å fylle dagene med. Men de går fort. Igår fikk Bentebo julepynt. Det ble koselig. Fremdeles når jeg ser meg rundt. Får jeg litt samme følelsen jeg hadde da jeg flyttet på hybel første gang. Da var jeg atten. Nå er jeg trettiseks. Jeg føler meg minst like glad. Og stolt. Som for nesten tjue år siden. Det er fint å bo et sted som er hjemme.
Det er minus seksten grader ute. Komma åtte. Frøken Smerte elsker det. Jeg trasser kulda. Med ull og fleece. Selv om jeg skal på julelunch. Og egentlig være pen. Varm er viktigere enn pen.
Idag er den lengste dagen. Egentlig burde vi ha Solfest. For å feire at sola snur. Egentlig burde solfesten være ute. Med bål og mat og venner. Når det er minus seksten grader er jeg inne.
En gang feiret Venninne og jeg Solfest. Ute. I minus tjue grader. Og stjerner. Og bål. Isen lå på vannet. Og buldret av og til. Da jeg var liten pleide vi å si at de døde ropte under isen. Jeg tror egentlig ikke på akkurat det.
Det gode minne om Venninne og meg som har Solfest. Har blitt stående. Jeg har hatt flere Solfester. Men akkurat den. Eier det aller vakreste minnet.
Vi kan ha Solfest inne. Med stearinlys og litt mat. I julepyntet Bentebo. Det blir også fint. Imorgen når vi våkner. Er dagen ørlite grann lenger. Da rekkker jeg nok å gjøre det siste. Før Jul. Det som er fint er at Jul blir det uanett hvor lite. Eller hvor mye vi gjør. Det er fint å vite.
Idag snur sola. Snart blir det varmere. Og lysere. I mellomtiden skal jeg kose meg. Med stearinlys. Og ull. Og varme tanker.
For jeg har et sted å bo. Et sted som er hjemme. Og trygt. Da gjør ikke tidsloop noe. Eller kulde. Eller mørke...

3 kommentarer:

 1. Jeg var invitert på solsnubålfest ute på lørdag jeg, så noen er det som gjør det:)
  god jul!
  klem fra Elin

  SvarSlett
 2. Jeg bejubler alle som feirer silsnu ute nå! Har kastet håndkle iår, og holder meg inne.
  God jul til deg og!
  Og klem!

  SvarSlett
 3. silsnu har jeg rett og slett ikke hørt om;)
  vi holdt oss inne vi også...
  Elin

  SvarSlett

Det er veldig hyggelig hvis du legger igjen en kommentar!