onsdag 15. desember 2010

kloklipp midt i julestria.

Det er litt stille i Bentebo om dagen. Jeg har kjøpt gaver. Og pakket. Igår ble mange sendt. Jeg stappet gaver i kartonger og konvolutter. Som det sto Smart på. Jeg vet ikke. I år har jeg vært flinkere. Til å velge lette gaver. Da koster det ikke en million å sende dem.
Idag har jeg nesten helt fri. Jeg har tenkt å ikke gjøre noe spesielt nyttig. Bare være under pleddet. Det er minus elleve grader ute. For kaldt.
Selv om jeg egentlig har fri. Må Frøya og jeg til dyrlegen. Hun nekter klørklipp. Nå er de lange. Mye lenger enn mine negler. Med all snøen blir de ikke slitt heller. De må klippes. Sist vi prøvde var også hos dyrlegen. Vi var bare innom for å ta en rabiesprøve. For å se om hun er immun. Det er hun. Siden jeg absolutt ikke får klippe klør mer. Tenkte jeg dyrlegen kunne prøve. Frøya ble først ukomfortabel. Så ble hun redd. Så ble hun Sinna Galning. Forstekninger ble hentet. jeg kjente ikke igjen hunden min. De ga seg til slutt. Uten at noen klør ble klipt. De må klipppes. Jeg har prøvd. Gisle har prøvd. Hun er ikke akkurat Sinna Galning mot meg. Klørne må fremdeles klippes. Idag skal hun beroliges. I sprøyteform. Jeg vet ike for mye de trenger. Antagelig mye. Kanskje hun blir Skikkelig Sinna Galning av bare litt. For meg er dette en falitterklæring. Jeg burde kunne klipppe klør på hunden min. Har pleid det. Ikke denne gangen. Falitterklæring eller ikke. Klørne må klippes. De skjer idag. Det kommer til å koste masse penger. Dyrleger er ikke så rimelige. Jeg har forklart Frøya at kloklippen er julegave. Kanskje bursdagsgave også. Hun bryr seg ikke.
Når vi er ferdige med kloklipp. Skal jeg lage god mat. Jeg tror kylling i ovnen. Når den er spist skal jeg beundre Frøyas klør. Og kanskje tenke at det er vel anvendte penger. Rett før jul. De som jeg ikke har kjøpt presang til nå. Får litt kreative og rimelige julegaver. Når jeg tenker meg om. Pleier gavene mine å være sånn. Og jeg har ikke kloklipp hver jul.  Jeg tror idag blir fin. Den blir full av pledd, kloklipp og kylling..

1 kommentar:

  1. He he he, det er ikke alltid lett å klippe klørne på hund. Tessa trekker til seg labbene, og jeg er livredd for å klippe for langt inn. Derfor tar jeg også henne til veterinæren for å gjøre det. Heldigvis uten beroligende midler, men dog. De som vet hvordan det skal gjøres får kloklipp til å lyde så enkelt... Uansett, godt når det er gjort. :-)

    SvarSlett

Det er veldig hyggelig hvis du legger igjen en kommentar!