tirsdag 16. juli 2013

Imorgen er det onsdag.


Det er tirsdag. Dagene snegler seg avgårde. Mannen i senga likner ikke på Kjæresten min. Han ser ut  som en fremmed mann. Han snakker ikke sånn som GisleKjæreste pleier å snakke. Smertene gjør ham til en annen. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre for ham. Jeg skifter på senga mens han dusjer. Lærer meg hvordan putene skal gjøres på sykepleiemåten. Jeg fyller vannmugga og noterer på skjema. 500 ml. Jeg kjøper varmeflaske. Jeg puster roligere når jeg ser at Smertestilleren er Intravernøs Paracet Jeg vet at jeg også er en annen. Jeg er ReddeBente som prøver å være VanligeBente. ReddeBente har en annen stemme. En annen kropp. Jeg kjenner jeg har lyst til å male på veggen. Stor blomster. Masse farger. Den eneste pynten er klokka.
Sykepleierne er fantastiske. Løper frem og tilbake med sine greier. Rolige. Kompetente. Jeg kjenner at jeg kan slappe av. Jeg liker Rikke fra Arendal aller best. Hun var der den første,kaotiske natta. Dette går bra. Sier Rikke fra Arendal. Jeg tror henne.
Idag fikk GisleKjæreste en ny seng. Tempur madrass. Noen ganger  liker jeg Skikkelig godt at det kom en madrass som er god å ligge på. Noen ganger beveger Redsel seg. Får han ny madrass fordi han skal være her mye lenger? Dette er en lumsk inflammasjon. Roper den svenske legen. Den kan gå tilbake en dag. Og så plutselig komme tilbake i full form dagen etter. Ingen vet. ReddeBente prøver å se ut som rolige og voksne Bente. Hun vet at hun kan gråte. Etterpå.
Frøya lytter spent hver gang det går noen i gangen. Kanskje det er GisleHelten? Ellers tar hun det med ro. Vi går turer som vi pleier. Jeg kjenner at det hverdagslige med henne trøster og roer meg. Vil du bade? Spør jeg.
Kanskje bare vasse og drikke litt. Sier hun. Og tar seg god tid. For henne er det bare Nå. Ikke før. Ikke imorgen. Bare Nå.
Jeg har vært hos Venninne idag. Snakket med henne som vet hvem jeg er. Spist litt. Drukket kaffe. Snakket litt om andre ting også. Fint.
Imorgen er det onsdag.


12 kommentarer:

 1. Tenker på deg, kjenner meg igjen i beskrivelsen av væskemengder og madrasser.
  Min erfaring er forresten at de ikke tenker på lengden av oppholdet når de skaffer tempurmadrass. På sykehus vet de som regel ikke, hvor lenge pasienter skal være der.

  Klemmer til deg, krysser fingrene for at det snur dette -

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for klem og gode tanker! Jeg prøver å være tålmodig.

   Slett
 2. Det er fint at du har Venninne no. Fint å få snakke litt. Fint med kaffi. Fint med nokon som kjenner deg. Og fint med Frøya og tur.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg kjenner at jeg er heldig som ikke er alene ..
   :-)

   Slett
 3. Det hadde vært godt å fått malt noe på veggen... men da hadde det vel blitt oppstyr kanskje...
  Onsdag kan bli en bra dag. Da kan det snu. Det må vi tro på Bente! Godt du har god Venninne, det hjelper alltid ♥
  Varme tanker og klemmer og godbedringshilsen til GisleKjæreste!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tør ikke male på veggene..det hadde blitt skikkelig oppstyr! ;-)
   Takk for gode tanker og klem.

   Slett
 4. Vondt å høre alt dere går igjennom nå !! Men det vil gå bra, og raskt over, me må tro det! Så ønsker eg dere all den styrken dere trenger på veien!!
  God bedring klemmer er sendt ...

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. For klemmer og gode styrkeønsker.
   Velkommen til Hm :-)

   Slett
 5. Godt at du kan koble ut litt med Frøya og venninnen. Det er ikke godt å være redd hele tiden. Men han er jo i de beste hender, og jeg håper du snart blir TryggeBente igjen! KLEM

  SvarSlett
  Svar
  1. Det går ikke an å være redd hele tiden. Gisle er bedre idag. Det er et stykke igjen,men vi tar imot all bedring med åpne armer!
   Tusen takk for gode ord og klem.

   Slett
 6. Plass til alle slags Benter i denne verden. men BenteHjertet har det nok best uten ReddeBente. Gisle blir nok GisleKjæreste, selv om det kan ta tid og da blir det lettere.
  Frøya, den vakreste, er et godt anker.
  Klemmer og holder rundt. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ankeret ligger rett ut å sover nå. Det er slitsomt å være anker,selv om det har med seg endel frynsegoder.. :-)
   Takk,mormor. Sender en klem tilbake

   Slett

Det er veldig hyggelig hvis du legger igjen en kommentar!