søndag 16. januar 2011

Å fjerne en bit..

Jeg er kronisk syk. Det betyr blant mange andre ting. At jeg kjenner kroppen min. Godt. Jeg har lært meg å høre på hva kroppen sier. I september tok gynekologen prøver. Hun tok bittsmå biter av livmorhalsen min. Sendte dem inn til analyse. Det viste seg at det var celldeling. Ikke mye. Ikke kreft. Kunne bli. Vi ble enige om at vi skulle fjerne en bit. Av livmorhalsen. Sånn at det ikke ble kreft. Før døde folk av livmorhalskreft. Det gjør de sjelden nå. Fordi vi oppdager celledeling tidlig. Jeg tenkte ikke nooe særlig på det. Grudde meg ikke. Følte meg trygg på at de hadde god kontroll. Da det var litt under en uke til. Begynte kroppen min å protestere. Den var ikke syk. Den hadde jo rett. Jeg var ikke syk. Jeg kunne bli det. Hele meg er vant til å lytte til kroppen. Det kunne jeg ikke denne gangen.
Da ble jeg redd.
Jeg skriver nå. Alt gikk fint. Jeg fikk se den ganske store biten av meg selv. I et lite glass. Legen var en hyggelig mann. Sammen med en veldig flink sykepleier tok de meg gjennom. Trygt. Det eneste som kan forklare redselen min var at jeg ikke var syk. Kroppen min og jeg er vant til å vite når vi er syke. Ikke denne gangen.
Jeg har tenkt å fortsette å stole på kroppen min. Den hyggelige mannen som var gynekolog kunne rapportere om et bittelite felt. Som et punktum. Som var sykt. Ellers var alt friskt.
Kanskje jeg hadde passet bedre i en verden der  det var helt nødvendig å lytte til kroppen. Jeg vet ikke om den verdenen er like trygg.
Nå?
Har litt surmulende opprørt kropp. Som lurer på hvorfor ting er borte. Jeg overser det. Fordi det er barnslig. Gjort er gjort. Fordi det skal være trygt.
Jeg har også lært. At redsel har en forklaring. Og at det er lurere å se på hva den handler om. Ikke bare si at alt går bra.
Idag er det søndag. Gisle baker boller. Verden er riktig igjen...

4 kommentarer:

 1. Så du så fint bilde de hadde i taket på sykehuset? Av ei hvithvit sandstrand?
  Legen der sa han ikke hadde lagt merke til det..
  Elin

  SvarSlett
 2. Jeg så dem, det var to. De var fine. Tror man må ligge i bøylestolen for å se dem..

  SvarSlett
 3. Godt når det er gjort. Men jeg er alltid like skeptisk når det er snakk om å fjerne noe der.
  Alle steder egentlig, men kansje særlig der.

  SvarSlett
 4. .....kanskje særlig der. Men noen ganger er det bedre. å fjerne en liten bit...

  SvarSlett

Det er veldig hyggelig hvis du legger igjen en kommentar!