søndag 23. januar 2011

Røykeslutt..

Idag er det søndag. Som jeg liker. Med sol. som jeg også liker. Jeg skal ut. Desssuten skal Mamma besøkes.
Jeg holder på å slutte å røyke. 1.februar er det helt slutt. Nå trappes det ned. Igår åtte røyk. Idag. Hvem vet. Jeg er ikke helt sikker på om nedtrapping er tingen. Jeg har sluttet før. Det har gått fint. Det er å fortsette med å slutte. Som er vanskelig. Jeg vet det. Det er ingen gode ting med å røyke. Det vet alle. Kanskje ikke mamma visste hvor farlig det var. Den gangen. Nå vet hun det. Og har sluttet. Kanskje det ante meg. Den gangen jeg var seksten. Kanskje tanken streifet meg. At dette kan ikke være så bra. Jeg vet ikke. Tanken ble iallfall ikke en del av meg. Jeg vet at det er dyrt også. Nå skikkelig dyrt. Jeg vet egentlig alle dårlige ting med røyking. Likevel liker jeg å røyke. Jeg skal slutte nå. Og jeg skal ikke begynne igjen. Likevel hvisker Røykeengelen i meg. At jeg kan ta meg en røyk. Av og til. Når jeg drikke vin. Eller er på ferie. Jeg vet at det kan jeg ikke. Har prøvd det før. Det er enten eller. Enten røyker jeg. Eller så gjør jeg ikke.
I hodet mitt går jeg gjennom alle vanskelige ting. Som har vært. Som har gått fint. Jeg har ledd etterpå. Og hatt håp. Og sett videre. Tror ikke det var sigaretten sin fortjeneste akkurat. Jeg vet at det var meg. Jeg må prøve å huske alt jeg får til. At det er meg. Ikke sigaretten. Jeg høres ut som en "stump røyken"- bok.
Idag er det søndag. Om litt over en uke skal jeg ikke røyke mer. Jeg tror kroppen min setter pris på det. Lommeboka også. Røykeengelen fniser. Blåser en røykring. Og mener at vi får se..

3 kommentarer:

  1. Jaaa!!! Jeg lurer på akkurat det samme. Kan jo ikke holde på med dette her? Kan vi det? Nei..

    SvarSlett
  2. vi kan ikke! Jeg er virkelig seriøs denne gangen! Hiv deg med! Røykeslutt på blogg. Kan ikke feile da, vel!

    SvarSlett
  3. Lykke til, Bente! Dette klarer du! =)

    SvarSlett

Det er veldig hyggelig hvis du legger igjen en kommentar!