mandag 27. desember 2010

Litt som en twist ingen liker..

Det er iskaldt fremdeles. Og vakkert. Uansett hvor mye positivt jeg har å si. Om kulda. Blir den her. Jeg har en veldig splittet holdning til Kulda. På den ene siden lager den alt ute vakkert. Trærne er pyntet med glitrende rim og snø. Vennet er iskledt. Jeg kan gå over Stampene. Alle tre. I solskinnet. Uten tvil vakkert.
Problemet er at Enkefru Smerte flytter inn i kroppen min når det er kaldt. Det kjennes ut som jeg har tannverk. I hele kroppen. Kanskje bortsett fra i tennene. Jeg har lært meg gode metoder. Pust riktig. Ikke bli redd. Ha fokus på at det er bedre imorgen. Ikke bli redd. Pust med magen. Imorgen det bedre. Pusting og fokus spiser opp krefter. Ikke at jeg spudler over fra før. Av krefter.
Resultatet med mange sånne dager blir at jeg føler meg litt som en Twist ingen liker. Den ene som blir liggende igjen i skåla. Den er nok litt trist. Det er jo ikke Twisten sin skyld. Likevel ligger den der.
På sånne dager. Som er Twist dager. Er jeg litt trist. Og litt redd. Og glemmer å puste med magen. Og husker ikke at imorgen er en ny blank dag.
Jeg blir SinnaBente. Og SutreBente. Og GlemmeBente. Og SyndsyndpåsegselvBente.
Everybody Hurts synger REM. Det er en fin trøstesang. Enkefrua bryr seg ikke. Hun fnyser. Og banker videre.
Jeg legger meg tett, tett intil kjæresten min. Og tenker at han er varm. Og rolig. Når jeg hører at han puster. Husker jeg. Å puste. Jeg husker å ikke være redd. Jeg vet at imorgen er en ny dag.
Da kommer jeg på at jeg er glad, vakker tøffing. At vinteren egentlig er fin. At den går over til vår. At det er varmt inne. Med varmt vann.
Når jeg husker alt det jeg skal huske på. Gleder jeg meg til jeg kan få litt mildere bare. kanskje sånn minus fire. Da skal jeg gå på ski. Som jeg elsker. Jeg fniser litt inni meg. Enkefrua vil helst ikke at jeg skal bruke kroppen. Da blir det mindre plass til bankingen hennes.
Jeg titter meg rundt. Dette er ikke meg som sitter i fengsel. Det er meg som er hjemme. I Bentebo. Som jeg liker. Noen ganger må jeg bare være Twist Bente litt. Før jeg husker alt..

4 kommentarer:

 1. Da er vi to Twist som blir liggende igjen, i hvert fall i dag...

  SvarSlett
 2. Idag er det littt mildere her, med varsling som ser fin ut for Twistene..

  SvarSlett
 3. "Da kommer jeg på at jeg er glad, vakker tøffing."

  Er da jeg som er den flotteste dama i by'n? ;)

  Romjulsklem fra meg :) :)

  SvarSlett

Det er veldig hyggelig hvis du legger igjen en kommentar!