søndag 28. november 2010

Ukeslutt..

Denne uka har vært full. Av Nav som sliter. Av navnebytte. Snart Jul. Kulde. Autismetest.
Idag er det søndag. Jeg sov lenge. Klokka er over gudstjeneste. Jeg har bare på meg fleece. Badekåpe. Og pledd. Ute er det iskaldt. Enkefru Smerte trives godt. Jeg håper flåtten dør. De liker ikke kulda heller. Det er sol. Og vakkert.
Vi  fikk middag igår. Gisle og jeg.Hos venninne. Kjempegod mat. Hun hadde tent stearinlys. Dekket det stor bordet. på kjøkkenet. Jeg kjente at alt var fint. Trygt. Gisle skulle være julenisse. Han grudde seg litt. Egentlig litt mye. Å være nisse for voksne mennesker på julebord. Er nok ikke noe å glede seg til.
Venninne og jeg ble sittende etter at han var gått. Å snakke. Sånn som vi pleier. Om ting som vi pleier. Trygt. Åpent. Fint.
Jeg tok Autisme test denne uka. Det viste seg at jeg er litt autstisk. Hvis man skal stole på testen. Jeg liker å tenke at jeg trives alene. Og rutiner. Tester er noen ganger et redskap for å forklare noe. Autisme testen jeg tok. Lå på internettet. Jeg tok den to ganger. Den første gangen jukset jeg litt. Siste gangen var jeg veldig ærlig. De skilte et poeng. Jeg fikk 33 poeng. Vanlige jenter eller damer får femten poeng. Sånn cirka. Jeg er som jeg er.
Nav har fått masse kritikk denne uka. Jeg er litt glad for at jeg ikke jobber i Nav. Kanskje jeg hadde blitt sykemeldt. Ikke orket mer. Jeg jobber ikke i Nav. Jeg orker ikke jobbe så mye. Uansett.
Første søndag i advent. Ett lys i staken blir tent. Fire uker til jul. Nå kan jeg glede meg. Til jul. Før var det ikke så mye gleding. Nå er jul fred. Mat. Og gaver? Kanskje vi skal tenke. Når vi kjøper gaver. Kanskje vi ikke skal ta helt avgårde. Det er ganske lett for meg . Å ikke ta avgårde. Kanksje vi skal tenke at jul skal være trygt. Plass til alle.
Idag er det søndag. Det har blitt sport på radio nå. Jeg har ikke klær på meg enda. Bare badekåpe. Og pledd.
Gisle lager mat. Det lukter godt. Jeg har fått kaffe på senga. Jeg skulle ønske jeg kunne ta med meg de gode følelsene jeg har nå. Legge dem i skuffen for gode minner. Ta dem frem. Når ikke alt er så fint. Som nå....

1 kommentar:

  1. Behold den gode følelsen du, Bente:)
    Adventsstemning:)

    SvarSlett

Det er veldig hyggelig hvis du legger igjen en kommentar!