torsdag 4. november 2010

Stakkars meg og steinspill..

Lenge siden jeg har hatt lyst til å skrive. Hodet mitt har vært fullt av andre Litt Vanskelige Ting. Da blir jeg litt Alene Bente. Inni hodet mitt. Skarp i kantene. Så kom Frøken Svimmel. Og ødela Bandy. Jeg syntes synd på meg selv en stund. Det hjalp ikke. Jeg gjorde det likevel. Tenkte at alt var skikkelig stress. Og skikkelig vanskelig. Tenkte at ingenting kom til å bli helt i orden. Og spilte Steinspillet. Det er et spill som handler om steiner. I forskjellige farger. Det skal være tre steiner på rad. Da forsvinner de tre like steinene. Og det kommer nye. Mange steiner. Ikke så mange poeng. Jeg er ikke noe spesielt flink. Da jeg syntes mest synd på meg selv. Syntes jeg også synd på meg selv på grunn av Steinspill. Og få poeng. Frøken Svimmel forsvant ganske fort. Jeg syntes fremdeles ganske synd. På meg selv. Jeg syntes litt synd på Gisle etterhvert også. Men ikke så veldig. Han hadde tross alt bare Tause og litt skarpe Bente. Og Krystallsyka. Jeg hadde masse greier. Og var dårlig i steinspill. Og Frøken Svimmel.
Idag? Er jeg tilbake. Velkommen tilbake til verden. Ler Gisle mot meg. Og jeg får en klem. Jeg ? Ler tilbake. Og kjenner at jeg er glad igjen. Kanskje det hjalp å ha vinkurs for eldre damer. Eller bli puslet litt rundt. Eller trene. Kanskje det hjalp å tenke også. For når jeg er Tause og litt Skarpe Bente. Da tenker jeg. Ganske mye. Selv om det kanskje ikke virker sånn. Denne gangen ble det for mange ting. Rundt meg. Ting jeg ikke kan gjøre noe med. Men som jeg gjerne vil gjøre noe med. Da blir jeg trist. Og frustrert. Noen har laget en bønn. Om ting vi ikke kan gjøre noe med. Det har vært en trøstebønn siden jeg ble syk. Selv om jeg ikke er så sikker på det med Gud hele tiden. Kanskje man av og til trenger en bønn?
 Det er ikke sikkert noen hører. Det er ikke sikkert det er det viktigste. Ordene blir sagt. Når jeg har for mye og tenke på. Da spiller jeg steinspill. Og ber litt. Og synes ganske synd på meg selv. Kanskje det er fint at jeg ikke tenker hele tiden..
Kanskje noen har lyst til å ha bønnen. Til neste gang de tenker for mye. Den er sånn;

Gud
Gi meg sinnsro til å godta de tingene jeg ikke kan forandre.
Mot til å forandre de tingene jeg kan.
Og forstand til å se forskjellen.

Kanskje det er Frans av Assissi som laget den.Jeg tror kanskje det. Det viktigste er at bønnen er god og ha. Og steinspill..

5 kommentarer:

 1. Enig med du,Bente!!!!!!!!!!!!
  Bønn er bra,og du er med i mine........
  Ha en fortsatt ålreit dag/kveld!!!

  SvarSlett
 2. Tusen takk..for å være med i tankene dine!..

  SvarSlett
 3. Jeg tror ikke, Bente... men jeg likte bønnen likevel, fordi dette gjelder for alle. Og kanskje spesielt for de av oss med mange bakker.
  Sender deg en ekstra kveldstanke:)

  SvarSlett
 4. Du er sterk, Bente! Som klarer og sette ord på alt.. Og du er flink til å være der for andre, fordi du spørr alltid de riktige spørsmålene..
  Utrolig fin og sterkt innlegg!
  Stor klem Anne-Marte

  SvarSlett
 5. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett

Det er veldig hyggelig hvis du legger igjen en kommentar!