torsdag 5. august 2010

Vanlige dager...

Akkurat nå har jeg en pause. Denne uka har vært full av mennesker. Jeg liker mennesker. Jeg liker pauser også. Bentebo har vært gjestfri denne uka. Gjestesenga har vært brukt. Gjestesenga er sofa om dagen. Noen ganger om natta også. Den akkurat passe senga mi har vært utlånt. Først til søster. Så til venn. Inatt skal en liten prinsesse få sove der. Jeg sover i gjestesenga. Fordi jeg synes det er hyggelig. Da er jeg også på ferie på en måte. Kanskje det er sunt å sove litt forskjellige steder i huset sitt. Frøya elsker at jeg sover i gjestesenga. Hun ligger i sin seng ved fotenden. Jeg hører henne når hun lager "nå koser jeg meg" lyder.
Nå må Bentebo ryddes litt. Og støvsuges. Det går ikke unna akkurat. Jeg kjenner at det er godt. Å ha disse timene alene. Med husarbeid som går sent. Med hodet mitt som trengte en pause.
Snart blir sommeren høst. Det blir vanlige dager. Som ikke er så fulle. Som kanskje blir i overkant av vanlige. Som kanskje blir for stille noen ganger. Som kanskje blir kaldere. Likevel kjenner jeg at jeg gleder meg. Til ro. Til tid. Vanlige dager er vanlige. Jeg liker dem. Nesten alltid. Uansett hvor fint det er med besøk, sommer og festivaltilstand. Når de vanlige dagene kommer kan jeg åpne minnskuffen. Fra sommeren. Som har vært fin. Jeg kan tenne stearinlys. Lage kakao. Og hente frem minnene fra nå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det er veldig hyggelig hvis du legger igjen en kommentar!