tirsdag 3. august 2010

søvn...

I natt har jeg ikke sovet. Jeg har ikke ligget og vridd meg. Jeg har aldri lagt meg. Ikke før klokka var melketid. Og dagen var begynt. Jeg hadde venn på besøk. Vi hadde mange ting å si. Mange ting å forteller. Mange ting å le av. Plutselig var det lyst.
Søvn er helt grunnleggende. Ikke bare for meg. Jeg elsker å sove. Det kjennes trygt. Jeg flyter inni søvnen og er helt trygg. Nesten som å bade. Jeg sover hvis verden er vanskelig. Jeg sover når jeg er syk. Jeg sover. Og elsker det. Men noen ganger er det aller beste å være våken. Ikke tenke på dagen imorgen. Bare være i natta. Bare være i utavsøvnverden. Der jeg kanskje tenker bedre. Tydeligere. Eller dummere. Iallfall annnerledes. Jeg våknet litt sent. Likevel ikke så mange timer ettter at jeg hadde sovnet. Av telefonen. To ganger. Første gang mitt hjertes smerte som lurte på praktisk ting. Etterpå forsikringsselskapet som snakket om praktisk ting. Plutselig lengtet jeg tilbake til natta. Som hadde pakket meg inn i en verden som er snill. Vennlig.
Nå har jeg ordnet praktiske ting. Jeg får besøk av storesøster senere. Da blir det nok flere netter. Snille netter som ikke slutter før de må.
Vi må ha søvn. Jeg elsker å sove. Men jeg elsker å være våken også. Idag er det greit å være trøtt. Det er greit å ha en seighet i hodet som ikke forsvinner. Ikke før jeg sover litt..kanskje i natt..

1 kommentar:

Det er veldig hyggelig hvis du legger igjen en kommentar!