mandag 5. juli 2010

Glemte minner.

Idag har jeg handlet på brukthandel. Butikken er full av alt. Bokstavelig talt. Alle tingene er brukt. De har tilhørt noen. Da jeg gikk i butikken og tittet så jeg for meg hvor mange minner som bor i alle tingene. Noen av minnene er gode.Noen såre. Noen vonde.
En lampeskjerm kommer fra noen som liker makramè. En dame. Jeg tror nok hun kjøpte skjermen da de brant bh og ville ha skattefradrag på tamponger og bind.
I en av hyllene står det noe som likner litt på et te-servise jeg kjøpte i tiden sammen med mitt hjertes smerte. Jeg tvinger meg til å ikke se, går videre mellom andre sine minner.
Jeg finner et middagsservise.Det serviset var nok en bryllupsgave for førti år siden. Jeg ser bryllups-paret for meg. I stilige, tidsriktige briller og rart hår. Kanskje de fremdeles er gift. Jeg bestemmer meg for at det er de. Lykkelig gift.
Diger kaffekopp.
Kaffekoppen kommer nok fra noen som likner litt på meg, som fikk koppen av en kjæreste da alt var fint. Så ble alt over, og hun orker ikke ha koppen, selv om hun var veldig glad i den.
Vaffeljern som tilhørte en dame som stelte for mann og barn. Da barna ble voksne ville hun ta utdannelse i psykologi, så ble det ikke tid til å steke vafler mer.
To flotte vaser som tidligere pleide å være i sommerhuset til en alenemor på sekstitallet.Naboene syntes hun var vel frigjort. Jeg bruker vasene til å ha bestikk i.
Kjøkkenbord som man kan velge om skal være trekantet og lite, eller firkantet og litt større. Bordet var ett kupp. Jeg tror de som eide det har dødd. De var tvillinger og levde hele sitt liv i samme hus. Noen ganger var de uvenner, og da slo den ene tvillingen sammen bordet. Sånn at de måtte spise hver for seg. De kunne være uvenner i ukevis, men ble alltid venner igjen til slutt.
Sånn holder jeg på idag. Plasserer alle tingene rundt meg, og gir dem en historie. På den måten gjør tingene tre ting på en gang.

3 kommentarer:

 1. Begynner nesten å grine jeg.. du skriver knallbra.

  SvarSlett
 2. Gøy å lese ja:)
  vi må treffes igjen i sommer, koselig forrige gang!

  Elin

  SvarSlett
 3. Charlotte: ikke grin, ta deg en tur på butikken og dikt i vei.. de har sveler og kaffe på mandager!

  Elin: Treffes veldig gjerne!

  SvarSlett

Det er veldig hyggelig hvis du legger igjen en kommentar!