fredag 8. november 2013

Rapport fra Inni Krepseskallet...


Det har blitt helg. Uka har vært full av mange ting jeg liker og noen ting jeg ikke liker.
Jeg liker høsten som er mild og snill og vakker helt til en god uke inni november. Jeg liker å ha krefter til skolejobbing. Jeg er innom flere trinn. Vi snakker om Door og Window og Ytringsfrihet og Tro Og Kors og Hijab. Vi spiller Kanonball. Jeg kjenner at det er lett for meg å legge bort Vanskelig på jobb.  Jeg elsker den nye sykkelen. Med ekstra krefter som hjelper meg med bakkene og tar meg med på tur til hagen med kropp som orker å gjøre hagearbeid. Frøya løper stolt ved siden av. Hun blir stilig og slank og veltrent og sikker. Jeg blir gladere og får være mye ute. Vanskelig tar nesten ikke plass.
Jeg koker suppe. Gisle hjelper til med skrelling. Jeg er glad for hjelp. Takknemlig for at han ikke snakker om bortkasta og luringer. Jeg leverer suppa til dem som bor under brua i en by der ingen vil ha dem. De viser meg stolt strikkeprosjektene sine. Vi selger ikke mye. Sier de. Kanskje du kjenner noen som vil kjøpe? Mennene strikker ikke. De håper snøen kommer. Vi kan måke snø. Sier de.Og stamper med sommerskoa sine. Jeg tenker at de skoa ikke holder hvis snøen kommer. Jeg sier ingenting. Jeg kjenner gråten som handler om meg lure like bak øynene.
Jeg liker ikke å få Advokatbrev. Om arv. Og møter. Tanker jeg trodde jeg hadde tenkt  ferdig. Er tilbake. Minner jeg ikke får tak i. Bruddstykker.
Jeg blir liten. Jeg lager et krepseskall rundt meg. Jeg vil se serier på Netflix. Jeg vil sitte for meg selv. Med Pc og øreklokker. Jeg tenker at når møtet er ferdig. Da skal jeg være voksen igjen.
Nå?
Er det fredag. Jeg hører at Bjørn E og Kurt N  synger at det tar dager og år før man får seg på rett kjøl igjen. Jeg tenker at det ikke trenger å ta så lang tid? Det kan vel at en ukes tid eller to også?
Gisle lager vegetar-pizza og er rolig og ser på meg. Jeg spør hva han ser på? Jeg har ikke sint stemme. Jeg er ikke sint. Jeg ser på deg. Sier han. Jeg  kjenner tårer bak øynene et sted. Jeg kryper inn i Krepseskallet.
Imorgen? Finnes det en annen dag til meg.
9 kommentarer:

 1. Vanskelige ting og gode ting. Jeg ser for meg Frøya slank og stilig! :)
  God helg til deg og dine!

  SvarSlett
 2. Krepseskall skal være skall mot Ekkelt, Vondt og Vanskelig. Men det blir trangt. Og snart kommer Glad, Pent og Smil på besøk og da må man ut. Av skallet.
  Død og Arv gir alltid tanker som man trodde at var tenkt ferdig.
  Klemmer om.

  SvarSlett
 3. Du er et vakkert menneske, med vakre tanker. Men alt det vonde som presser på, er ikke godt å bære. Så jeg sender deg en klapp på kinnet, slik at du kan hvile deg litt under skallet, før du igjen løper ut i skogen med Frøya.

  SvarSlett
 4. Noen ganger må man ha et krepseskall rundt seg. Håper dagen i dag blir god, og at skallet løsner. Varm lørdagsklem og gode tanker sendes din vei, Bente :)

  SvarSlett
 5. Livet er svingete, og noen ganger trengs beskyttelsesskall. For kortere eller lengre tid.
  Varme tanker og en stor klem til deg, Bente -

  SvarSlett
 6. Ynskjer deg gode dagar Bente :)
  God klem frå meg.

  SvarSlett
 7. Varme tanker og ønsker om gode dager kjære du,
  klem:)

  SvarSlett
 8. Jeg tenker at krepseskall er nødvendig av og til. Sa en kreps, med hjertet sitt i hendene. Og sender en klem i din retning.

  SvarSlett

Det er veldig hyggelig hvis du legger igjen en kommentar!