mandag 19. august 2013

HøstKropp?..


Jeg har jogget idag. Første tur på lenge. Så lenge at jeg ikke greier  huske sist. Det var tungt å komme igang. Vanligvis holder det å ta  på joggeklær. Og sko. Idag brukte jeg sikkert en time på å   lete etter alt jeg trenger til en løpetur. Jeg har aldri angret på at jeg har løpt. Noen ganger har jeg angret på at jeg ikke løp. Idag var det Skikkelig vanskelig å komme igang. Da jeg til slutt var klar med hund og musikk på øret. Var det herlig. Det jeg liker aller best med  løpe. Er å kjenne at kroppen virker. Min kropp virker ikke bestandig. MS har forsynt seg på en smart,nesten usynlig måte. Når jeg løper kjenner jeg meg nesten frisk. Jeg stod opp imorges med HøstKropp. Rart hvordan kroppen vet hvilken dato det er. Hvor varmt det er. Eller kaldt. Eller fuktig. Jeg vet at disse første dagene med høst i kroppen lager meg til noen jeg ikke liker så godt. Grinete? Misfornøyd? Redd for det som kommer? Det er disse dagene det er viktig å ta med kroppen min ut i skogen. La beina løpe. Bli svett og sliten. Og glad? Jeg går litt også. Mens jeg er ute kjenner jeg at GrineteBente går sin vei. Det går ikke an å være sur og misfornøyd og redd i den vakre skogen som er full av sol. Jeg løper en omvei. Fordi jeg kan. Jeg ser nok ikke så stilig ut. Det gjør ingenting. Jeg ser nok glad ut. Frøya også. Det beste av alt er at jeg ikke tenker på hvordan jeg ser ut. Jeg løper bare. Eller går litt. Smiler til alle som er i skogen. Hei. Sier jeg til en gammel dame. Hun smiler. Vi ser på hverandre veldig fort. Og kjenner at vi har en allianse. Oss som liker skogen Skikkelig godt. Kanskje hun pleide å løpe. Før? Før hva? Jeg har brukt litt tid på å tenke på hvor lenge jeg kan løpe. Eller gå. Eller være Bente som jeg kjenner henne. Ingen vet.Ikke jeg heller. Det er fint. Den gamle damen så glad ut. Jeg tar vare på det øyeblikksbilde inni meg. Går litt. Frøya vil snuse. Jeg ser utover vannet. Jeg er her hele året. Om vinteren kan jeg gå på isen. Jeg løper aldri om vinteren. Kroppen vil trene inne da.
Nå?
Er det nesten mørkt ute. Høsten sniker seg innpå. Kakao og stearinlys i hytta. Kanskje vi får til en fjelltur. Jeg skal ikke la GrineteBente ødelegge for meg. Jeg skal finne frem ull når det blir kaldt. Og være ute sånn som jeg liker. Enkefru Smerte får bare komme. Jeg er rustet til tennene med ull, piggematta og kakao. Og skogen er nok på mitt lag også..


20 kommentarer:

  1. Det er godt å kome i gang med trim for kroppen.
    Eg starta forrige veke. Viktig å finne sitt eige tempo, ikkje overdrive i starten så ein ødelegger. Dette kjenner eg til...
    Kjekt for deg å ha Frøya ved di side, ho er nok ein god venn :)

    Ha ei fin veke !
    Klem frå Anne-Mari

    SvarSlett
    Svar
    1. Helt enig med deg,Anne- Mari. Finne eget tempo. Ikke gjøre sånn at jeg aldri har lyst til å trene igjen ;-).. Sånn er det. Deilig å komme igang! Frøya er verdens beste motivator :-)
      Ha flott uke. Klem

      Slett
  2. Naturen er alltid på vår side. Selv når kroppen og hodet ikke tror det. Løpe eller gå? Løpe og gå.
    Verden er der, innpakket i grønt foreløpig.
    Noen ganger vil vi mer enn vi klarer og noen ganger kan vi mer enn vi tror.
    Glade vasketøysklemmer med nye briller kommer. De smiler de også. Voff og heihallo og nå er det lenge siden den vakreste fikk snutekos herfra. Kommer en hr :)
    Morgenklem :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg tenker at skogen løser mye for meg,lager glede og trøster. Jeg liker egentlig skiftene,høsten er nydelig..jeg liker bare ikke hva kaldt gjør med kroppen min.
      Den vakreste smiler mot deg..hun er godt fornøyd med dagen
      :-)Jeg slenger av gårde noen fornøyde hageklemmer.

      Slett
  3. Så heldig du er som kan jogge! Jeg kunne det før, men nå vil ikke kroppen det lenger. Bortsett fra i vann (temperert sådan). Jeg trosset kroppen og jogget en gang i mai. Da ble det en måned med betennelser. Så jeg går istedet. Men det er fint det og! Særlig i skogen:) Jeg er heldig som kan gå tur i skogen og trene i vann. Syns jeg;)

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg likte aldri å jogge før jeg ikke kunne lenger..nå kan jeg og liker det kjempegodt! Jeg går mye også,det her kjempefint,og jeg tror kanskje det er vel så bra for kroppen.
      Vanntrening har jeg også begynt med. I varmt vann. Det er kjempedeilig,og jeg ser for meg at det blir ekstra deilig når det blir kaldere :-)
      Håper du har gode dager!

      Slett
  4. Det er magisk hva fysisk aktivitet kan gjøre positivt med kroppen. og ikke minst naturen. Du er god på å benytte deg av begge deler. Også når det er som mest trått og tungt. Lurt! Og bra gjort.

    God kveld videre.

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg har mange års med gode erfaringer på hva trening og naturen gjør for meg..Magi,faktisk :-)

      Slett
  5. Så herlig det høres ut med joggetur! Nesten så jeg fikk lyst til å prøve sjøl, men jeg er ikke glad i jogging.... Jeg skal bli flinkere til å gå tur, for tur er best på høsten syns jeg :)
    Be EnkeFrua reise bort - og GrineteBente tror jeg ikke så mye på ;)
    God klem fra meg :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Enkefrua er her uansett..hun tar bare mer plass når det blir kaldere..
      Jeg tenker at å gå er like bra som å løpe. Jeg løper fordi jeg kan ;-)
      GrineteBente finnes!
      Ha fin torsdag.
      Klem på kvisten.

      Slett
  6. Jeg vet at de som jogger sier de blir glade av det. Men min kropp vil ikke jogge. Det har den aldri villet. Bena blir vonde og hoven. De vil heller gå. Det blir jeg glad av :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Du skal ikke jogge hvis du får vondt! Jeg tror det viktigste er å bevege seg. Ute. Da blir alle tror jeg ;-)

      Slett
  7. Så godt kome seg ut..
    Eg har funne senga eit par dagar pga.feber m.m..
    Men gler meg til å verte frisk igjen.
    Senga tærer..
    Springe er eg ikkje god på.
    Men bør bli flinkare til å gå tur.

    Nattaklem

    SvarSlett
    Svar
    1. Ånei..syk? Håper du er bedre nå!
      Jeg tenker at det er fint for alle å være ute. Både for kroppen og for hodet!
      God bedring.
      Klem til deg

      Slett
  8. Så vakkert, og riktig du skriver; akkurat som jeg har det ! Jeg jogger fordi jeg kan, og vil vinne over mulig MS (går på bremsemedisin, ikke diagnostisert -ennå..) Jeg jogger mest, men går i tunge motbakker, har flott musikk på øret, og smiler og smådirigerer for meg selv mens jeg nyter den fantastisk vakre naturen vi har rundt oss.
    Ser du solstrålen som stikker frem mellom trærne ? Den sier 'hei, jeg ser deg', og jeg smiler tilbake. Nyter.
    Takk for at du er du, Bente. Ha en nydelig dag. Solen skinner nå, ser du det også ? Jeg tar på meg treningstøy og skal løpe nå :-)
    Klemmer i fleng -hvis du vil ha -!

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk :-)
      Skogen gir mye både til hodet og kropp!
      Ha god løpetur..
      Jeg sender over etpar gode klemmer. .. Lykke til med alt sammen!

      Slett
  9. Jeg er så imponert over dere som jogger. Det har jeg aldri vært god på, knærne mine spiller ikke helt på lag. Men tur i skogen er fint, både for kropp og sjel.
    Ønsker deg mange fine turer i høst,
    god og varm klem
    Hanne:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Det var lenge jeg ikke jogget,MS tillot meg ikke..nå kan jeg ,og nyter det..du vet,det går ikke så fort,og jeg går endel ;-)
      Håper du også får fine turer i høst.
      God klem

      Slett
  10. Så befriende å lese. Du skriver så ærlig og rett fram om tankene dine. Det liker jeg. Jeg jogger ikke, for det vil ikke bena mine være med på, men jeg rusler morgentur med Nero. Nyter morgenens stillhet og føler meg fri...

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg liker å rusle tur også..og tror jeg kjenner den gode stillheten om morgenen..I skogen,sammen med Frøya :-)

      Slett

Det er veldig hyggelig hvis du legger igjen en kommentar!