torsdag 22. august 2013

Travelt?...


Noen ganger savner jeg å ha det travelt. Jeg har god tid. Nesten bestandig. Det er jeg som bestemmer hva de fleste dagene skal inneholde. Jeg og MS. De dagene som kjennes friske. Fyller jeg med bevegelse. Jeg går fire kilometer til hagen. Når jeg kommer til parken rundt Gimle Gård. Sitter jeg litt. Høyrefoten min slenger. Det er vakkert i parken. Noen ganger er det skoleklasser der. De vil bestandig hilse på Frøya. Da synes Frøya at hun er den vakreste.  Noen ganger kommer det barnehager. Ungene har gule vester. De holder i et tau. Alle må holde. Sier Voksen. Alle holder. Jeg smiler til dem. Noen ganger er parken helt tom. Bare meg og de store trærne. Vi sitter en stund. Når vi går videre vet vi at det ikke er langt igjen til hagen. Ingen venter. Vi har god tid. Noen ganger går vi fort.Vi har det ikke travelt. Likevel somler jeg egentlig mindre enn jeg kan. Hvorfor oppfører mennesker seg travelt? Selv om de egentlig har god tid? Jeg tror at status "god tid" ikke er så stilig?
Noen dager jogger jeg. Jogging går fortere enn å gå. I mitt tilfelle: Ikke så utrolig mye fortere. Jeg jogger seint. De andre joggerne springer forbi meg. En gang løp jeg litt fortere enn en dame. Hun gikk mest og sprang litt. Akkurat som meg. Jeg lå rett bak henne. Da hun oppdaget det. Økte hun farta. Ble travel. Jeg vet at det var min skyld. Kanskje det er mer stilig å være travel?


Freelancer har jeg pleid å kalle meg, Mest for tull. Men ikke helt. Jeg vil gjerne jobbe. Kan ikke for mye. Vet de som sier at alle må jobbe hvor krevende det egentlig er å ikke jobbe? De dagene jeg er ekstra sakte. Er det fint å slippe å sykemelde meg. Da kan jeg si nei til å jobbe. VikarBente trenger ikke forklare noe. I fjor jobbet jeg noe fast. Jeg var syk en dag. Da hadde jeg influensa. Jeg var sliten da Jul kom. Og Vinterferien. Men jeg greide det. Kanskje jeg skal begynne på tenke på å søke på en ekte jobb? En dag uka? To dager? Vikardagene er fine,men uforutsigbare. Hvis jeg søker på en ekte jobb må jeg kanskje begynne på nytt. En annen skole. Nye folk. Ny tillit i ledelsen. Nye forklaringer på hva jeg egentlig feiler.
Når jeg skriver dette. Vet jeg at jeg skriver til meg. Jeg vet at jeg kjenner på dette hver høst. Rastløsheten. Savnet etter å høre til. Å leve sammen med MS handler om balanse.  17 år med denne sykdommen har lært meg at Travelt er et fiende-ord. Jeg har blitt for ivrig før.
Ingen vet egentlig hvorfor jeg er så frisk som jeg er. Da jeg traff gammel-nevrologen min kunne jeg se at han ble glad. Du ser frisk ut. Sa han. Jeg vet . Sa jeg. Bruker du medisiner nå? Spurte han. Nei . Sa jeg. Han så på meg sånn som han pleide. Forskende. Fint. Sa han. Vi sa hadet. Jeg vet at han snudde seg og så etter meg. Den gangen jeg gikk hos han diskuterte vi trening. Og god tid og trivsel. Kanskje jeg hadde rett? Vi får aldri vite .


Nå?
Skal jeg legge bort Rastløsheten. Og morgenkåpa. Jeg skal kle meg. Pakke en liten sekk. Og ta med Frøya . Vi skal gå til hagen.
Håper du får en fin dag. Travel eller ikke.

25 kommentarer:

 1. Travel er sikkert stilig for noen. Ikke for meg. Jeg kan ikke med travel over tid. Da blir det galt.
  Men alle skal så mye og tiden er som den er. Seksti sekunder i et minutt, seksti minutter i en time, tjuefire timer i et døgn. Det endrer seg ikke. Bare vi mennesker som skal rekke så mye.
  Jeg lurer på hva du bestemmer deg for.
  Klemmer kommer :) Og hils den vakreste og si at hun er det, hele tiden. Heihallo til praktikanten :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Da jeg kom til hagen,kjente jeg at jeg kan legge bort rastløs..det er meg som tenker at jeg orker mer enn jeg egentlig gjør,og særlig om høsten!
   Klememr på vei,Frøya sover ;-)

   Slett
 2. Sender en klem herfra i retning rastløsBente.

  SvarSlett
  Svar
  1. RasløseBente roet seg ned etter spaserturen..
   Sender en klem i retur :-)

   Slett
 3. Er innom for å seie god helg til deg.
  Nyt dagane :)

  Klem frå Anne-Mari

  SvarSlett
  Svar
  1. God helg til deg også,Anne-Mari. Håper dagene dine er fine!

   Klem

   Slett
 4. Det er nok ulikt fordelt, travelheten og roen. Jeg hadde nok trengt litt mindre press og stress akkurat nå.
  Ønsker deg en lørdag med akkurat passe med gjøremål. Klem -

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg vet at i hodet mitt orker jeg mer enn jg egentlig gjør..det blir noen ganger frustrerende..
   Håper din lørdag er fin!
   Klem

   Slett
 5. Man skulle nok ha vært flinkere til å finne en balanse. Jeg er ofte stressa og travel. Det er ikke bra. Men når jeg er sammen med barnebarna slapper jeg helt av !

  SvarSlett
  Svar
  1. Balanse er viktig...og vanskelig! Jeg tror dessuten du er verdens beste bestemor :-)
   Ha fin søndag.

   Slett
 6. Travel er ikke stilig. Ikke særlig sunnt heller. Men det er veldig lett å sitte og skrive, ikke fullt så lett å gjennomføre i praksis. Må bli flinkere på det kjenner jeg!

  Ønsker deg rolige dager uten travel,
  varm og god klem:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du har rett. Travel er ikke stilig..men God Tid kjennes ikke så stilig heller..Må nok lande på Mellomtingen tror jeg :-)
   Varm klem fra solfylte sør

   Slett
 7. Jeg klarer ikke Travel lenger, men noen ganger har jeg lyst :)
  Håper du hadde en nydelig HageDag, uten å være alt for Travel :)
  Klem sendes :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg klarer heller egentlig Travel lenger..og jeg har skikkelig lyst til å orke..
   Jeg hadde en flott hage-dag..og gleder meg til imorgen!
   Klem om kvelden på vei :-)

   Slett
 8. Noen ganger er det godt å ta det med ro. Andre ganger er det godt når mye skjer. Det beste er jo om man kan bestemme selv når man vil ta det med ro eller ha mye å gjøre. Det dumme er at det ikke er så mange som kan velge.
  De som vil bestemme at det skal legges sten til byrden for dem som har tungt å bære, hadde hatt godt av å prøve å bære andres byrder en periode.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er enig med deg..noen ganger er god tid kjempefint..noen ganger er travelt helt herlig. Jeg kjenner at det henger nært sammen med sykdommen hva som er ok..
   Vi får gå i våre egne sko,tenker jeg..

   Slett
 9. Jeg greier ikke å stresse. Da spiller ikke kroppen min og jeg på lag. Men jeg liker å ha det travelt,liker å ha mange baller i luften på en gang. Men jeg liker også å sitte stille og se...Jeg har aldri nok tid, for det er så mye jeg vil gjøre. Men jeg bestemmer over tiden min selv. Og da er travelhet morsomt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg opplever ofte at når jeg synes jeg har for mye tid,ligger sykdommen i ro..Med engang den rører på seg seg,trenger jeg mye ro,og travelt blir helt galt..

   Slett
 10. Ha en fin dag, du også. En fin helg!
  Klem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk,Ingrid. Er på vei til jobb :-)
   Ha fin dag ,og god helg!
   Klem

   Slett
 11. "Godt tid!" Tror alle ønsker mer " god tid" men som du sier kanskje det ikke er kult nok, men jeg synes det er kult å ikke bry seg om det, å bare gjøre som man vil eller har behov for. Ikke springe etter alle andre...puh, noe så slitsomt.

  Beste klemmen:))

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror for mye god tid,blir for mye. Igjen tenker jeg at den gyldne middelvei gjelder..
   Håper du har fin søndag. Kanskje på tur?

   Gode klemmer :-)

   Slett
 12. Du får meg alltid til å tenke..
  Har 100%jobb og alt anna går i 100 (minst)..

  Viktig å vere bevisst dette..
  Fleire av mine nære kjære har ein annan kvardag..
  0% jobb og skulle gjerne hatt 100%.
  Så eg veit pittelitt om din kvardag.
  Kjenne på det at nokon har bruk for meg.. Akk ja.

  Måtte søndagen din verte god :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vanskelige begreper..god tid,travelt,dårlig tid..ta vare på.
   Du har helt rett: viktig å være bevisst.
   Ikke slite deg ut!'
   Fin søndag til deg :-)

   Slett
 13. Alt i orden?
  Mormorklem som har litt bekymring i seg

  SvarSlett

Det er veldig hyggelig hvis du legger igjen en kommentar!