lørdag 20. juli 2013

Pankreatitt-Piller?


Kjæresten min ser sånn ut. Kanskje ikke akkurat nå,men vanligvis ser han sånn ut. Jeg trenger å se et bilde av hvordan han ser ut. Egentlig. Legevisitten idag var annerledes.De tok seg tid. Svarte på spørsmål. Snakket om hva dette er som raser i kroppen til GisleKjæreste. Krisen er ikke over. De snakker om at dette kan gå over på noen dager. Og  multiorgansvikt. Herregud. Tenker jeg. Jeg tar inn noe jeg har visst en stund. Dette kan han dø av.
Kjære Gud. Jeg vet ikke om du leser Hm..Eller hører bønner. La han være her.
Jeg drar fra sykehuset. Denne gangen gråter jeg når jeg går. Dette er ikke nytt for deg. Sier jeg høyt til meg selv i bilen. Du leste dette. For noen dager siden.
Jeg drar på butikken. Jeg må spise. jeg må prøve å leve vanlig. Han trenger at jeg er vanlig. Jeg også. Jeg drar hjem. Pakker ting i en bag. Truser. Badehåndkle som ikke ser sykehus ut. Neglesaks. Jeg prøver å sette meg inn i hva han kan ønske seg. At sykdommen blir borte. Det greier jeg ikke. Det finnes ikke medisiner mot dette. Sier legen. Jeg forstår ikke. Hvorfor ikke? Vil jeg rope. Dere må finne en pille som fikser dette. Hva er det som er galt med dere som  ikke kan fikse en betennelse?  Jeg roper ikke. Det hjelper ikke. Medisinen finnes ikke.
Jeg vet at han ønsker seg at jeg er glad og trygg. Jeg prøver å finne GladeTryggeBlikket i speilet. Finner det ikke. Han vil kanskje ha en spennende bok? Jeg har kjøpt nye øretelefoner. Han kan se på Netflix når han orker. Spotify byr på musikk. Jeg må huske å ikke mase. Mas er fryktelig hvis man er syk.
Radio synger at Livet ikke er det verste vi har. Det er jeg enig i. Derfor vil jeg at noen skal finne en pille som fikser dette.
Jeg drikker kaffe. Ser på klokka og tenker at jeg snart kan dra på sykehuset igjen. Sånn går dagene. Frøya og jeg. Og sykehuset. Og GisleKjæreste som skal blir frisk.
Imorgen er det Søndag. Da skal jeg begynne å gjøre ting som står på lista over ting jeg kan gjøre imorgen.
12 kommentarer:

 1. Å Bente!
  Eig ikkje ord..
  Men vil gjerne nå deg med ein klem ♥

  SvarSlett
 2. Skjønner at du er fortvilet. Jeg har hatt Pancreatitt to ganger og har blitt frisk begge gangene. Ønsker dere alt godt.

  SvarSlett
 3. Kjære Bentevenn.
  Nå måtte jeg google litt...
  Gisle trenger deg, men ikke hele tiden. Han trenger hvile, og det gjør du også. Husk at du har den diagnosen du har, og hvil på den måten som fungerer best. Snakk med alle du ønsker å snakke med. Du trenger sikkert å dele din fortvilelse og redsel.
  Skulle ønske jeg bodde i nærheten av deg nå. Jeg har god hørsel...på begge ører.
  Klem

  SvarSlett
 4. TTT og enda en T.
  Og om vi skal kunne være der for dem som trenger oss, må vi huske å leve litt for egen del også.
  Alt dette vet du, alt dette vet jeg, men det er så vanskelig.
  Holder om og har veldig ledig skulder.
  Mormorklem :)

  SvarSlett
 5. Strekker ut en varm hånd, båret på varme tanker, etterfulgt av en stor varm klem -

  SvarSlett
 6. I morgen er det søndag, Bente. Jeg tenker på deg og sender varme tanker og klemmer ♥ Ikke glem deg selv opp i dette. GisleKjæreste har det best på sykehus. Ord blir vanskelig å finne nå.... Håp og tro om at han blir snart frisk sendes deres vei!

  SvarSlett
 7. Tenkjer på deg Bente og dokke begge :)
  Forstår spørsmåla dine om medisin.
  Legane gjer nok alt dei kan,

  Sender ein varm klem.

  SvarSlett
 8. Har sendt mange "høye tanker". "God bedring" tanker til GisleKjæreste, og "Masse styrke" tanker til dere begge ! Og du.. eg tror Gud leser Hmm... !!
  Sender også varme klemmer

  SvarSlett
 9. Varme tanker fra nord!

  Hvis Gud finnes, leser han garantert bloggen din!


  SvarSlett
 10. Tusen takk for alle god ord og ønsker. Hvis Magi finnes,er han frisk på tirsdag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Magi finnes Bente - og masse håp og tro - tirsdag er dagen, det tror jeg også! Klem ♥

   Slett
 11. Eg har besøk i helga, og har ikkje lest bloggar på nokre dagar, men tenkte på deg no når eg vakna, og måtte lese...
  Håper at dette ordner seg. Det skal det!

  SvarSlett

Det er veldig hyggelig hvis du legger igjen en kommentar!