søndag 8. mai 2011

kolonihageSøndag..

Så fint at det finnes søndager. Som er fulle av fine ting. Kaffe på senga. Hjemmebakt brød til frokost. Blid hund og blid kjæreste.
Jeg liker å høre på Naturens Verden på radio. Det begynner klokka ni. på P1. Det er nok jeg som er den yngste lytteren. Jeg har nok allltid vært det. Narurens verden idag handlet om maur. Hvor travelt det er å være maur. Særlig om våren. Om hvordan noen maur melker bladus for sukker. Om hvordan noen maur må være sterile. Og bare jobbe med å bygge. Maurens verden er fantastisk. Synes jeg. Naturens Verden handlet også litt om lystgass. I jordbruket. Jeg visste ikke ikke at det er så mye av lystgass. I jordbruket. Det visste Gisle. Jeg lurer på hvor mange ting han vet. Som jeg ikke vet. Og omvendt.
Jeg har veldig lyst på en kolonihage. Derfor har jeg sjekket litt. Det koster ikke utrolig mye. Jeg tror jeg har råd.Jeg må nok låne litt. Men jeg håper jeg får låne. Hvis jeg får låne har jeg kanskje kolonihage neste vår.Jeg kan dyrke poteter og sukkererter. I beste sosialdemokratiske stil. Og invitere.På kaffe. I hagen min. Som bugner av nyttig og vakkert. Jeg blir helt over meg av tanken.
Idag er det søndag. Jeg har ikke kolonihage enda. Jeg har Bentebo som jeg elsker. Og en sykkel som tar meg med på tur. Idag skal sykkel få seg en tur.I sekken finnes kaffe og ferdabrød. Som jeg har bakt. Jeg håper sjefene for lån og tildeling av kolonihager ser meg idag. Med sykkel,hund og mann. Og sekk med hjemmebakst. Og egen kaffe. Kolonihagekandidater kjøper ikke Cafè Latte. Vi lager kaffen vår sjøl. Jeg tror nok at jeg skårer ekstra på lista hvis kolonihagesjefene oppdager at jeg hører på Naturens Verden.
Og hvis det ikke blir kolonihage på meg...da har jeg hatt det helt strålende å forsøket..

8 kommentarer:

 1. Hei
  Du treffer meg så inderlig med dine innlegg, triste og glade:)
  Håper det ordner seg med Kolonihagen.
  Ha en så god søndag som mulig.
  Håpefull-til-kolonihagen-klem fra meg:o)

  SvarSlett
 2. Tror du er flink til å gripe dagen, liksom "skjønt det" ;))
  Å leve lykkelig til sine dagers ende kan man bare gjøre fra dag til dag....
  Fortsett med det du ;))
  Ønsker dere en superduper deilig dag ;))

  SvarSlett
 3. Mormor her.
  Drømmen om jord under neglen, vekst i egen hage og travle, men likevel "late" dager, er vakker.
  Drømmer skal man jage etter, kanskje ikke for å nå igjen, men for jaktens skyld.

  Smil, det er 8. mai og frigjørinsdag.

  SvarSlett
 4. ;-) dagen har vært superfin..har besøkt kolonihage,og drømmen er veldig der..likevel har mormor rett,drømmem er verdifull i seg selv...nå drømmes det i Bentebo!

  SvarSlett
 5. Heisan ! Krysser alle mine fingre og tær og håper at akkurat DU får tak i ein kolonihage !! og ellers, som deg liker eg å undre meg over og rundt naturen sine forskjellige mysterium. Å sjå det store i det små.... Ha ei fin veka.

  SvarSlett
 6. Fant denne bloggen med tanker og ikke så mange bilder.
  Jeg liker jo bilder.
  Men jeg liker tanker også.
  Upretensisøs og ujålete blogg.
  Hit vil jeg komme tilbake :)

  SvarSlett
 7. :-) velkommen til blogs,hyggelig at du liker deg!

  SvarSlett
 8. Hei Bente :)
  Tusen takk igjen for interessen din for innsamlingsaksjonen. Det betyr mye for meg at noen blir interessert. :)
  Du skriver godt her i bloggen din. Håper du får kolonihagen din. Det er deilig og avkoblende å holde på med hage. I bloggen min har du fått en blomsterhilsen fra hagen min:)
  Likte veldig god innlegget ditt om glade og triste lister. Veldig godt skrevet og noe jeg tror mange vil kjenne seg igjen i. Jeg også.
  Ellen :)

  SvarSlett

Det er veldig hyggelig hvis du legger igjen en kommentar!