tirsdag 5. oktober 2010

Høstferie,Fri og FeriePenger.

Ganske lenge jobbet jeg ikke. I det hele tatt. Rent bortsett fra at jeg ikke fikk være flink til noe spesielt annet enn husarbeid. Som jeg ikke er så spesielt flink til. Hadde jeg heller ikke ferie. Jeg elsker ferie. Den kan godt utøves hjemme. Den kan godt ikke innolde noe annet enn at jeg har en åpning. Til å gjøre hva jeg vil. I Bentebo ligger det en lapp. " Hei Kjæresten min. Drar og handler frokost" Den er fra Gisle. Han rakk ikke gå før jeg våknet. Det er en fin lapp. En FinFerielapp. Fra noen med krystallsyka. Som gidder å ta bussen. Til butikken. For å handle frokost. Mens jeg drikker kaffe. Og dusjer. Og blogger. Krystallssyka er som å ha besøk av Frøken Svimmel. Bare at man ikke er så vant til det. Jeg tror kjæresten min er bedre nå. Siden han hadde lyst til å handle. Jeg har Ferie. Det skal ikke være sånn alltid. Etter høstferien skal jeg jobbe igjen. Ikke hele tiden. Men Jobbe. Som jeg liker. Hvis jeg ikke jobber. Har jeg aldri ferie. Mange tror at man alltid har ferie da. Men man har aldri ferie. Ikke egentlig. Iallfall ikke hjemme. Kanskje hadde jeg hatt ferie hvis jeg hadde reist bort. Har husmødre ferie? Hjemmeferie? Kanskje husmødre også må reiser bort for å ha ferie. Ferie betyr egentlig bare at man gjør noe annet. Som man har lyst til. Jeg tror nok Lyst er et nøkkelbegrep. Likevel tror jeg mange har ferier de ikke har så spesielt lyst til. Fordi man er flere som skal ha ferie. Kanskje jeg ikke hadde hatt så lyst til å dra på monstertruck show. I ferien min. Kanskje alle de andre hadde lyst til det. Da hadde de hatt ferie. Ikke jeg. Monstertruckshow er ikke ferie for meg. Det bråker for mye. Jeg liker musikk og stille. Man kan nok bli enige om ferie. Jeg tenker at det er noen som gir seg for ofte. De har for ofte ferier de ikke egentlig liker. Er det ferie da? Gisle kom hjem nå. Jeg har spurt han om han liker Monstertruckshow. Han sier at han synes det er kanskje det mest latterlige han vet om. Og ikke på en god måte. Det er fint. At han synes det. For jeg har tenkt å ha ferie sammen med han. Og til sommeren kan vi bruke feriepenger. Fordi jeg har fått lov til å jobbe. Og dermed fått lov til å oppleve ferie. Ferie som er ferie.

3 kommentarer:

 1. Så sant det om ferie er... jeg har bare ferie om jeg reiser langt bort...syden, kanskje. Jeg savner ferier... Flott skrevet:)

  SvarSlett
 2. Monsterruckshow er ikke ferie, knapt nok fritid.
  Motorsykkeltur derimot er ferie, men det krever feriepenger, som jeg da får i juni, før jeg drar på ferie.

  Bra at du får ferie og feriepenger og har en kjæreste som har krystallsyke som ordner frokost slik at du kan dele med oss :)
  Ha en fortsatt fin dag :)

  SvarSlett
 3. Motorsykkelferie tror jeg er ferie for meg også..har ike prøvd, men tror det, selv om jeg liker stille.
  Ha fin dag , du også..håper du har ferie før sommeren ;-)

  SvarSlett

Det er veldig hyggelig hvis du legger igjen en kommentar!