torsdag 1. juli 2010

Noe man kan kalle hjem

Etter en lang ferie fra alt på Sardinia plasseres jeg midt i hverdagen igjen. Pikerommet hos mamma har fremdeles smal seng og noen av tingene mine er fremdeles i bilen. Jeg finner en liten leilighet i avisa. Ingen bilder, ingen storslagen beskrivelse av noenting. Men inkludert strøm. Jeg liker inkludert strøm. Særlig om vinteren når kulda får meg til å forstå hvordan det er å være nitti år og ha skikkelig giktsmerter. (Jeg vet ikke helt hvordan giktsmerter føles, men tror jeg vet det). Jeg kunne dessuten komme å se på det nye hjemmet mitt i dag. Mellom tre og fem. Klok av skade stiller jeg opp ti på tre. Med klær som ser veldig avslappet ut. Og utslått hår, i tilfelle eier er en mann. Jeg har inntrykk av at menn liker utslått hår. Eier kommer fem på tre. Det er ingen andre der, og jeg ser for meg at leiligheten egentlig er stygg. Eier, som er en mann, låser meg inn. Opp en trapp, men ikke av stein. Inn en dør som ikke er verandadør som øksemordere kan slå seg lett gjennom. Vi ser på rommene. Det er to rom. Tre hvis badet teller. Ingen veranda, men hyggelig. Vi småprater litt,jeg spør forsiktig om hund er vanskelig. Han ser på meg og spør om hunden spiser møbler. Dette benekter jeg, mens jeg ser meg rundt etter møbler hunden kan spise opp. Det er ingen møbler der. Kanskje mannen tror hun spiser kjøleskap? Jeg sier med ett litt forsiktig smil at hun aldri har spist hverken kjøleskap eller komfyrer før. Han ler litt, og sier at han ringer ikveld, etter syv engang.
I ventetiden etterpå kjøper jeg meg ny mobiltelefon, den er sprut og støt-sikrere enn de andre jeg har hatt. Jeg spiser nydelig mat med mamma. Klokka fem over fem ringer mannen. Han har valgt meg, og jeg kan flytte inn i helga. Plutselig skal alt bli litt annerledes igjen. Jeg har tenkt å begynne helt på nytt. Med stoler jeg skal kjøpe brukt, og male. Og forskjellig kopper. Og tallerken hylle til mormor tallerkener. Og bare min nøkkel. Det blir fint å kalle noe et hjem igjen. Jeg har et hjem inkludert strøm fra søndag av..

4 kommentarer:

 1. Hurra! Det skal bli flott å få seg sitt eget kryp-inn! Gratulerer. Fantastisk fin blogg du har laget Bente, veldig bra skrevet.

  SvarSlett
 2. tusen takk..og ja, det blir fint med mitt eget lille hjem..imorgen ting og tang, søndag pusle ting på plass..mandag seng. 120 cm!

  SvarSlett
 3. Hurra!! Grattis med nytt hjem!! Er det på samme side av byen som meg, eller er du på den siden vi bodde på før?

  SvarSlett
 4. tusen takk... jeg blir å finne på sykeehussia, med Baneheia og elveparken som hage. Gleder meg til å invitere til hagevandring!

  SvarSlett

Det er veldig hyggelig hvis du legger igjen en kommentar!