torsdag 29. juli 2010

Frøken svimmel..

Idag våknet jeg av at rommet var tippet. På skrå. Jeg har våknet sånn før, så jeg forsto at jeg ikke hadde fått slag. Bare besøk av Frøken Svimmel. Frøken Svimmel er en guffen gjest. Hun er aldri invitert. Hun gir ikke bekjed. Hun bare kommer. Man skal være høflig mot denne frøkna. Hun forlanger ro. Helst søvn. Hun forlanger respekt.
Jeg våknet altså, og der var hun. Hun vekket meg bare for å si at hun var kommet. Etter snart femten år med hennes selskap har jeg lært meg noen triks.
Det beste er søvn. Nest best er å ligge der. I senga. Lesing nytter ikke. Jeg har alltid radio ved senga. I tilfelle Frøken Svimmel vil komme en tur. Jeg var fort innom tanken " dette passer ikke nå". Det passer aldri, så jeg flyttet tanken. I kveld skal jeg ha venn til middag. Vi skal snakke om før. Ikveld skal jeg på konsert med Bjørn Eidsvåg. Jeg har gledet meg. Frøken Svimmel fniser litt. Strekker seg, og lurer på om hun skal bli hele uka. Jeg sovner igjen. Neste gang jeg våkner har hun reist. Jeg snur meg forsiktig for å se om hun bare leker. Hun er borte. Jeg går på badet. Tar en dusj. Hun er ikke der heller.
Jeg kan snakke med venn om før og nå..og jeg kan gå på konsert. Kanskje Verdens korteste besøk er over. Reiseradioen avslutter med badetempraturer og jeg kan nesten ikke tro det. Det blir fin dag. Jeg kan handle. Jeg kan lage mat. Jeg tror til og med jeg kan sykle. Kanskje Frøken Svimmel forsto at jeg kom til å dra henne med meg. På konsert med Bjørn...

5 kommentarer:

 1. Ja godt hun forsvant så fort. Irriterende besøk, a gitt!!

  SvarSlett
 2. Enkelte ganger er det bra at vi bare får korte besøk...du kjenner henne godt nok til å vite at du kanskje er sterkere enn henne...og får en flott opplevelse på konsert:)

  SvarSlett
 3. ..Ellen..jeg tror egentlig ingen er sterkere enn Frøken Svimmel..men kanskje vi av og til er lurere..

  SvarSlett
 4. du skriver helt fantastisk:) Blir inspirert av deg:)

  SvarSlett

Det er veldig hyggelig hvis du legger igjen en kommentar!