søndag 8. september 2013

Om å jage bort Redd...


Det er søndag. Jeg har vært på tur. Jeg hadde grudd meg. Å være alene i skogen har vært viktig for meg. I skogen finner jeg meg. Etter den siste uka med voldtekt og drap har jeg kjent på Redd. Jeg begynte å se for meg hva som kunne skje. I skogen. Jeg holdt meg blant folk. Og kjent meg annerledes inni meg. Ensom?
Da jeg var liten leste jeg Ronja Røverdatter. Astrid Lindgren har nok visst mye om barn og Redd. Gjennom Ronja Røverdatter lærte jeg å gjøre det jeg var reddest for. Det har jeg fortsatt med. Idag har jeg gått i skogen. Ikke langt. Ikke helt alene.


Frøya ser ikke nyheter. Hun vet ingenting. Og alt. I skogen er hun glad hund idag. Det kjennes trygt at hun er der. Det er bare meg som vet at hun kanskje ikke er så modig. Hun ser skummel og stor ut. Vi traff ingen andre enn noen fugler. Det var fint å gå. Jeg spiste blåbær og angret på at jeg ikke hadde tatt med vann. Inni meg var det noe som datt på plass. Imorgen skal vi ta med vann. Og gå så langt vi vil. Jeg er ikke redd i skogen. Ikke så redd som igår iallefall. Det betyr at jeg blir mindre redd neste gang. Jeg tror neste gang blir imorgen.

Nå?
Lukter det hjemmelaget GisleKjæreste mat i BenteBo. Jeg har gått bort redd.Dagen kjennes fin.
Ha fin søndag..

For dere som lurer veldig på planten fra igår ; Jeg fikk svar på Kolonihagens sider på Facebook. Arthur sier:  Phytolacca - Kermesbær, ble tidligere brukt til å farge vin, men det er ikke å

 anbefale i  dag da det skal være noen stoffer som ikke er bra. Fin staude som jeg 

har hatt i mange år.


18 kommentarer:

 1. Så godt å lese dette og så fint at du har Frøya.
  Redsel som tar overhånd er slitsomt.
  Fin søndagskveld til deg, klem -

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg begynte å kjenne at hvis jeg ikke begynte å gå som vanlig,kom det til og bli veldig vanskelig å komme igang igjen..Glad for Frøya! ;-)
   Ha fin kveld!
   Klem

   Slett
 2. Så fint du skriver om det å være redd - og om å jage redd vekk. Takk for dette innlegget,og for deg. Jeg håper søndagskvelden din blir kjempefin :) klem til deg <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror vi er redde alle sammen av og til...det blir lettere hvis vi sier det høyt,tror jeg..og gjør det skumle.
   Ha fin kveld ,du også!
   Klem

   Slett
 3. Har snakka med mange som har vore redde no....kjenner på det eg også. Ekkelt. Ålesund er ganske nærme her. Men ein må likevel gå i skogen. Godt du har Frøya med deg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror mange er redde. Men vi trenger ikke være reddere enn før,og hvis vi skal være redde,da må vi bare være inne. Det er ikke noe fint å være inne hele tia. Vi må gå i skogen likevel!

   Slett
 4. ModigBente. Du ruler. Radiusen blir veldig liten om vi skal la triste nyheter ta styringen over oss.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk :-) .. Jeg føler meg ikke så modig,men jeg kan ikke være borte fra skogen! Frøya er bra livvakt,dessuten vil jeg ikke begrense friheten min fordi jeg er redd..

   Slett
 5. Jeg blir berørt av slike nyheter men greier heldigvis å distansere meg til en viss grad. Men denne gangen var det i mitt nærmiljø, omhandlet steder der jeg oppholder meg - der jeg vanligvis føler meg trygg. Når jeg kjenner etter er jeg egentlig mer sint. Sint fordi noen har tatt tryggheten vår fra oss. Vi skal ta den tilbake. Etterhvet. Gå bort redd synes jeg var en fin måte å si det på:)

  God klem til deg
  Hanne:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Turen igår var kjempefin. Jeg tror det nytter: å gå bort redd!
   Ha en fin dag,kjære deg.
   Klem herfra

   Slett
 6. Jeg blir mest redd for døtrene mine når slike nyheter herjer. Jeg sendte sporenstreks meldig til hun som studerer i Volda (veldig nært Ålesund...) om å ikke gå alene noe sted! Jeg er sjelden redd for egen del. Bare for alle andre (mine nærmeste) og alt som kan skje med dem. Evig angst for dette.
  Ja, det er forferrrdelig slitsomt å være redd.
  Glad du gikk tur og glad du har Frøya:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi kan ikke være redde for alt vondt,da blir livet veldig lite..Jeg er også glad for at jeg gikk igår,og ja,det kjennes tryggere med Frøya :-)

   Slett
 7. Bra du gikk vekk redd. Det er en liten og redd en i oss alle, som blir stor om vi ikke passer på.
  Klemmer på og sender voff og heihallo :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Redd kan ikke få ødelegge skogen for meg!
   Jeg prøvde innom deg imorges,men tror du sov ;-)

   Slett
 8. Så godt du fikk vekk Redd! Redd må ikke få overtaket! Frøya er god å ha :)
  Klem til deg fra meg som har vært bortreist i hælja og ligger etter med lesing overalt :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Idag var jeg ute i morges: ikke redd. I ettermiddag : ikke redd. Frøya er en tøffing og fin på tur ;-)
   Koselig å ha deg hjemme igjen
   Ettermiddags-klem :-)

   Slett
 9. Eg elsker å gå turer i skogen, og synes det er veldig trist at me skal bli redde for å gå aleine! Men så godt at du har Frøya og kan gå vekk Redd ! ;) Me trenger turer i skogen, og det blir ikkje det samme om en har Redd med på turen !! Eg går ikkje aleine i skogen lenger (blir litt redd ! ), synes det er dumt, kanskje eg må få meg en hund ;)
  Ønske dere mange goe skogs turer utover høsten, en ekstra fin tid i skogen ! ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg synes også det er trist at vi blir redde..Jeg går likevel..og tenker at hvis jeg skal være redd i skogen,er det å åpne døra for frykt på mange arenaer..
   Håper du får en flott høst!
   :-)

   Slett

Det er veldig hyggelig hvis du legger igjen en kommentar!