fredag 10. juni 2011

Endelig....

Endelig er det blitt fredag kveld.
Jeg vet at i denne uka. Har jeg gledet meg til denne kvelden. Mange ganger. Iallfall fire ganger.
Jeg har jobbet ganske mye. Hvis jeg skal være ærlig.Er det jobbing som har vært gjort.
GisleKjæreste har ryddet. Laget mat. Gått tur med hunden. Vekket meg med kaffe. Smurt frokost og niste. Noen ganger hentet og kjørt.
Og vært blid.
Jeg skjønner det selv. At jeg har jobbet litt mye. Jeg har ikke noe lyst til å gjøre det hele tiden. Hvis jeg gjør det hele tiden. Blir jeg syk. Jeg vet det. Men noen ganger. Er det skikkelig fint. Å leke i hodet mitt .At jeg jobber. Ganske mye. På ekte.
Jeg orker ikke det. Når det blir for mye jobbing. Er det alt.
Jeg har hatt det fantastisk. Sammen med ungene. Når ungene går i fjerde klasse er de litt annerledes enn sjuende klasse. Men ikke så annerledes. Jeg skimter konturer av hvem som blir hva, I sjuende.
Jeg liker at det er ikke så veldig bråkete. Noen bråker mer en andre. Ofte er det de samme som bråker.Mer. Noen tror at jenter bråker mindre. De gjør ikke det. De bråker bare annerledes enn gutter. Noen vil si lurere. jeg vil ikke si det akkurat.
Jeg synes gråting er litt vanskelig. Ikke gråting hvis noen har slått seg. Eller er lei seg. Men gråting fordi man ikke har fått vilja si gråting.
Jeg blir usympatisk av det.Jeg får lyst til å si at de skal ta seg sammen. Jeg får lyst til å si til de andre jentene at de skal slutte å trøste. jeg får lyst til å si at de skal gå ut av klasserommet. Gråte seg ferdig. Og komme inn. Noen ganger kan jeg si det. Jeg synes man skal si fra hvis man vil noe. Ikke gråte. Snakke. Jeg tenker at det må vi også lære oss. Jeg vet ikke. Jeg er ikke så bra på grining.
Jeg er ganske bra på snakking. Og latter.
Nå?
Bilde av Frøya er der fordi jeg følte meg litt sånn idag. Kl ett. Jeg så ut. Riktignok av vinduet. Det var bare vei der. Ikke hav. Jeg drømte om hav. Med tre små elever. Som har bråka.Som har fått beskjed. Om å rydde klasserommet skikkelig. Før de får gå ut. Til de andre som ikke har bråka. Skikkelig. Derfor spiller de slå-ball. Mens de som har bråka skikkelig. Feier gulv. Og vasker tavle. Og tømmer søppel.
Jeg? Stå med ryggen til.Og gleder meg. Til nå.
Idag er det FredagKveld.
God helg...

5 kommentarer:

 1. Herregud så du får meg til å savne lattermilde, trumpete,grinete og forslagne unger, som ikke er mine, som jeg har til låns i en tid, hver dag.
  Å stå og se ut og tenke, denne uken er over. Nyt helgen. Takk for gode minner, Bente.
  Så får din dag og vei være god. Omgitt av glede (i vanskene)og kjærlighet fra Gislekjæresten og Frøya. HA vakre og minneverdige dager. Mormorklem avsendt i retning Kristiansand: :-)
  Huske jeg å rose for fine bilder? Ikke det, nei. Fine bilder, de gir meg glede.

  SvarSlett
 2. God bedring, lille du. Ta vare på deg og så håper jeg du snart er i sving igjen.
  Mormorklem

  SvarSlett
 3. Kjære mormor.
  Tusen takk for god klem. Influensa går over og det betyr at man kan velte seg litt i selvmedlidenhet! Regner ærlig talt med å være på beina imorgen..

  SvarSlett
 4. Så godt å høre :-)
  Stelle pent med deg, mens du kan da :lol:
  Så skrives vi :-)
  Mvh Mormor

  SvarSlett

Det er veldig hyggelig hvis du legger igjen en kommentar!