tirsdag 29. mars 2011

Babytryllestøv..

 
 Votten fant vi da vi var på tur på søndag. Den ligger der og minner om at vinteren akkurat var her. Og at våren har kommet. Kanskje for å bli. Det håper iallfall jeg. Ikveld ruslet vi en liten kveldstur. På veien forbi badevannet traff jeg en gammel bekjent. Vi gikk på ungdomsskolen sammen. Han var ganske tøff den gangen.Ialllfall en av de tøffere. Med tøffe klær. Og tøff stemme. Jeg tror lærerne også synes han var i tøffeste laget.
 Nå har han blitt pappa. Han snakket. Om baby. Og fødsel. Og mamman. Og seg selv som hadde gledet seg sånn. Til å bli foreldre. Jeg tror ikke han hadde kjent seg selv igjen. For tjue år siden. Det skjer noe med menneskene. Når barna kommer. Iallfall de aller fleste. De blir mykere rundt munnen. De aller mest kyniske glemmer seg bort. Og blir snillerer. Og sier puseting. Med pusestemme. Ironiske blikk på verden er litt fraværende.
 Jeg elsker det. Jeg elsker at barna drysser tryllestøv over de voksne. Som plutselig ser verden i et annet lys. med filter. Andre ting blir farlige. Andre ting blir viktige.
Når det kommer en ny baby er det nesten som våren. Bare enda større. Masse forventning. Masse nye ting å oppleve. Da kan vi som står på utsiden fnise litt. Og riste litt på hodet. Over hvor liten babyverden er. Og hvor stor. Jeg har ingen kynisk rist på hodet. jeg synes det er fint. At nye mennesker drysser tryllestøv over menneskene rundt seg.. Til og med dem som var tøffinger for tjue år siden..


-------------Bildene er det Gisle som har tatt! Tusen takk!-------------------

2 kommentarer:

  1. Tror jeg vet hvem du ha møtt. Han som pleide å ha naglehalsbånd og sånt? Han som gikk i min klasse? Tøffing det der. Men verdens snilleste. Blir en herlig pappa han der.

    SvarSlett
  2. Så fint skrevet om babytrylllestøv :)

    SvarSlett

Det er veldig hyggelig hvis du legger igjen en kommentar!