torsdag 23. september 2010

Bygge mur...

Noen ganger har vi fine ting å fortelle. Som vi har lyst til å dele med verden rundt oss. Glade ting. Ting vi er stolte av. Fine ting. Det er fint. Vi deler gleden vår. Da blir den større. Stråler mer. Jeg kjenner noen som er sånn. Som deler fine ting. Ofte. Ting som skinner.
Jeg vet at det ikke alltid er Fine Ting å dele. Da kan man velge å dele Vonde ting. Noen ganger kan ikke Vonde ting komme ut. I lufta. Eller mellom to mennesker. Selv om de stoler på hverandre. Fordi  vi tror at hvis vi sier Vonde ting blir de sanne. Vi slipper  noen inn. I en verden som er ensom. Og redd. Vi bygger mur. Kanskje vi vet at vi skal snakke. Kanskje vi tror alt blir verre.
Hvordan skal jeg være Venn til noen som bygger mur? Hvem er jeg da? Venn som høflig overser muren? Venn som venter på at muren skal forsvinne helt av seg selv? Hvordan kan man hjelpe til å rive ned muren? Skal muren ned? Hvor går grensene mellom å være Venn og å være påtrengende. En Som Blander Seg Inn? Idag handler bloggen om å ikke vite. Hvor grensene går. Er det sånn det er å være Venn? Å ikke vite når man skal late som muren er usynlig?
De fleste gangene når jeg blogger om Litt Vanskelige Ting har jeg funnet ut av det. Når jeg har skrevet ferdig. Idag har jeg ikke. Det letteste er å la Muren stå. Er det modig? Hva er venn når det kommer til murer? Mister jeg Venn hvis jeg pirker i Mur? Er jeg Modig Venn? Hva er Modig Venn?

2 kommentarer:

  1. En modig venn er en som pirker akkurat nok i den muren, slik at det blir et bitte lite hull for ting å komme ut, uten at personen med muren føler deg verken påtrengende eller nysgjerrig, bare interessert i at vennen har det så bra en kan...?

    SvarSlett
  2. Vel en fin ting er i alle fall at min mor var strålende fornøyd med vinkurset ditt!! Hun kvitrer i vei om det.
    Så den kan du pakke deg godt inn i og nyte. For hun er ikke en lett dame hun der.

    SvarSlett

Det er veldig hyggelig hvis du legger igjen en kommentar!